Komende dagen worden vier nieuwe deelnemers voor het WK Darts bekend

De komende weken staan er een hoop kwalificatietoernooien voor het WK Darts op het programma. Dit weekend en maandag staan er twee qualifiers op het programma, waarbij er in totaal vier startplekken zijn te verdienen voor het evenement in Alexandra Palace.

In Japan staat dit weekend de PDC Asian Championship op het programma. Dit toernooi werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en kreeg toen Christian Perez als winnaar.

Perez is dit weekend opnieuw één van de 48 deelnemers op de PDC Asian Championship. Hij krijgt concurrentie van onder meer Kai Fan Leung, Royden Lam, Seigo Asada, Tomoya Goto, Haruki Muramatsu, Yuki Yamada, Lourence Ilagan, Paolo Nebrida, Reynaldo Rivera en Paul Lim.

De finalisten van de PDC Asian Championship en de best geklasseerde Japanse darter krijgen een uitnodiging voor het WK Darts. De winnaar mag ook meedoen aan de Grand Slam of Darts. Overigens wisten Tomoya Goto, Lourence Ilagan, Paolo Nebrida en Reynaldo Rivera zich via de PDC Asian Tour al te plaatsen voor Ally Pally.

Indien één van deze spelers de finale weet te halen van de PDC Asian Championship, dan wordt gekeken naar de halvefinalisten en eventueel de kwartfinalisten die zich nog niet hebben geplaatst. Wanneer twee spelers in aanmerking komen voor één WK-ticket, dan wordt gekeken naar de eindpositie van deze spelers op de PDC Asian Tour Order of Merit.

Naast het kwalificatietoernooi voor Aziatische spelers, is er ook een qualifier voor darters uit Nieuw-Zeeland. Eerst worden er nog twee DPNZ-toernooien gespeeld op zaterdag en zondag. Vervolgens doen de zestien beste spelers van de DPNZ Tour mee aan het kwalificatietoernooi dat op maandag plaatsvindt. Daar is één plek voor het WK Darts te verdienen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties