Loting World Grand Prix 2023 bekend: titelverdediger Van Gerwen treft Rock in eerste ronde

Michael van Gerwen neemt het op tegen jeugdwereldkampioen Josh Rock in de eerste ronde van de World Grand Prix, zo heeft de loting voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi maandag uitgewezen.

De World Grand Prix is een uniek toernooi op de kalender van de PDC. Bij dit evenement moeten de legs ook met een dubbel begonnen worden. Tevens wordt er een setformat gehanteerd.

Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Van Gerwen, die met een 5-3 zege op Nathan Aspinall zijn zesde World Grand Prix-titel wist te veroveren. Ook in 2012, 2014, 2016, 2018 en 2019 was 'Mighty Mike' de beste op dit toernooi.

Van Gerwen is één van de vier Nederlandse deelnemers in Leicester. Dirk van Duijvenbode werd bij de loting gekoppeld aan Brendan Dolan, terwijl Danny Noppert een lastige partij wacht tegen Gerwyn Price. Raymond van Barneveld maakt tegen Martin Schindler zijn rentree op de World Grand Prix.

De Belgen zijn met twee spelers van de partij. Dimitri van den Bergh speelt tegen Chris Dobey, terwijl Mike de Decker tegen Joe Cullen zijn debuut gaat maken op de World Grand Prix.

De World Grand Prix staat van maandag 2 oktober tot en met zondag 8 oktober op het programma in de Morningside Arena in Leicester. Deze locatie is sinds 2021 gastheer van het dubbel-in dubbel-uit toernooi.

Loting World Grand Prix 2023

(1) Michael Smith v Callan Rydz

Dirk van Duijvenbode v Brendan Dolan

(8) Rob Cross v Andrew Gilding

Jose de Sousa v Gary Anderson

(4) Gerwyn Price v Danny Noppert

Krzysztof Ratajski v James Wade

(5) Nathan Aspinall v Stephen Bunting

Martin Schindler v Raymond van Barneveld

(2) Michael van Gerwen v Josh Rock

Dimitri Van den Bergh v Chris Dobey

(7) Jonny Clayton v Ross Smith

Joe Cullen v Mike De Decker

(3) Peter Wright v Gabriel Clemens

Damon Heta v Ryan Searle

(6) Luke Humphries v Daryl Gurney

Dave Chisnall v Luke Woodhouse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties