Deze vijf spelers worden door Paul Nicholson getipt om dit jaar voor het eerst een Players Championship-toernooi te winnen

Vandaag gaat in Wigan het eerste van in totaal dit jaar dertig Players Championships van start. Voormalig majorwinnaar Paul Nicholson blikt vooruit.

Nicholson schuift vijf namen naar voor die volgens hem dit jaar hun eerste Players Championship uit hun carrière gaan winnen.

'The Asset' begint met Ricky Evans, die aan zijn twaalfde opeenvolgende seizoen begint op de Pro Tour. "Het is tijd dat Ricky eens een toernooi wint. In zijn eerste jaar op de Pro Tour verloor hij een finale van Brendan Dolan. Hij heeft het talent, maar om onverklaarbare redenen is dat er niet altijd uitgekomen. Ik denk dat dit zijn jaar wordt, hij heeft hard gewerkt aan zijn spel en lijkt me klaar om dit jaar eindelijk die eerste toernooiwinst binnen te halen."

De tweede speler die Nicholson naar voor schuift is Gabriel Clemens. "Gabriel is de tweede hoogst geplaatste spelers op de wereldranglijst (na Andrew Gilding) die nog nooit een Players Championship wist te winnen. Hij heeft al wel enkele finales behaald, maar verloor de laatste twee met respectievelijk 8-0 en 8-1, dat heeft er stevig ingehakt. Als hij mentaal nog wat sterker kan worden moet die eerste zege toch stilaan volgen."

Littler

Als derde een logische naam: Luke Littler. "Het is geweldig wat hij de voorbije maanden allemaal gepresteerd heeft", zegt Nicholson. "Ik zie geen enkele reden waarom hij dit jaar geen Players Championship zou winnen. Al mag je de Pro Tour niet onderschatten, het niveau op de vloertoernooien is ongemeen hoog en hij zal het zeker niet cadeau krijgen."

Op vier misschien een ietwat verrassend naam: Dom Taylor. De 25-jarige Engelsman veroverde begin dit jaar op Q-School zijn PDC Tour Card. "Dom mocht vorig jaar al aan enkele Players Championships deelnemen en haalde zelfs al eens de halve finales. Hij bulkt van het talent en het zou me dan ook niet verbazen als hij in zijn debuutjaar als Tour Card-houder meteen succes boekt."

Baetens

Als laatste in dit rijtje noemt Nicholson de Belg Andy Baetens. De huidige WDF-wereldkampioen veroverde begin dit jaar zijn PDC Tour Card. "Iedereen weet hoe goed hij is, dat bewees hij de voorbije jaren door zowat alles in de WDF te winnen. Ik ben er zeker van dat niemand hem graag vroeg in het toernooi zal treffen. Vorig jaar was hij op het Belgian Darts Open bijna de evenknie van Luke Humphries, dat zegt genoeg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties