Rydz na sensationele zege op Cross: 'Dit is beter dan alles wat ik ooit gepresteerd heb'

Callan Rydz heeft zich bij zijn debuut op de World Matchplay geplaatst voor de kwartfinales. 'The Riot' zorgde voor een grote verrassing door de als vijfde geplaatste Rob Cross met 11-8 huiswaarts te sturen.

Rydz had het moeilijk om te bevatten wat hij juist gerealiseerd had. "Ik ben bijzonder emotioneel, deze overwinning is zoveel waard voor mij. Het is ook beter dan alles wat ik ooit gepresteerd heb, zelfs mijn Pro Tour-winst kan niet tippen aan deze prestatie."

De 23-jarige Engelsman moest zich nochtans vanuit een achterstand terugknokken. "Het bewijst dat ik de voorbije maanden enorm gegroeid ben als speler, vroeger zou ik niet tot zoiets in staat zijn geweest. Het enige moment waarop ik echt nerveus was, was toen ik dubbel 20 kon uitgooien voor de wedstrijd. Gelukkig was mijn eerste pijl meteen de goede."

Grootmoeder

Rydz neemt het in de kwartfinales op tegen Krzysztof Ratajski. "Ik speelde nooit eerder tegen hem, dat maakt echter niet uit, ik ga gewoon uit van eigen sterkte. Ik ben erop gebrand om hier sterk te presteren om mijn grootmoeder die onlangs overleed te eren."

Lees meer over:
PDC World Matchplay Callan Rydz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties