Van Gerwen heeft 'Career Slam' eindelijk binnen na eindzege bij Champions League of Darts

Michael van Gerwen heeft er hard voor moeten werken, maar slaagde er zondagavond eindelijk in om de Champions League of Darts te winnen.

Dit toernooi was de enige nog ontbrekende major-titel op de imposante erelijst van de nummer één van de wereld. In de finale van de Champions League of Darts toonde Van Gerwen zich met 11-10 te sterk voor Peter Wright. In de halve eindstrijd ontsnapte Mighty Mike tegen Gerwyn Price ook al aan een nederlaag.

De 30-jarige Vlijmenaar heeft nu in totaal veertig major-titels op zak bij de PDC . Van Gerwen was het vaakst succesvol tijdens de World Grand Prix, Premier League Darts en de Masters. Deze drie toernooien wist hij al vijfmaal te winnen.

Viermaal pakte de Groene Sloopkogel de eindzege tijdens de European Championship en de Players Championship Finals, terwijl hij drie wereldtitels, Grand Slam-, World Cup- en World Series Finals-titels op zijn naam heeft staan. Bovendien won de regerend wereldkampioen tweemaal de UK Open en World Matchplay.

Volgend jaar kan Van Gerwen al zijn tweede Career Slam volbrengen. De Champions League of Darts is namelijk het enige major-titel dat Mighty Mike maar één keer heeft gewonnen.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties