Phil Taylor heeft het opgenomen voor Leighton Bennett, een 13-jarig dartstalent die bekritiseerd werd vanwege zijn vreugde-uitbarstingen op de Lakeside.

Volgens ‘The Power’ moet Bennett niks aantrekken van de kritiek. ”Het is flauwekul dat iemand kritiek krijgt omdat hij een wereldtitel viert”, zegt Taylor in gesprek met Live Darts. ”De sport heeft karakters nodig. Er worden te veel boetes uitgedeeld omdat spelers hun emotie laten zien. Dat is juist hetgene waar onze sport voor staat. Mijn advies aan Leighton is om zichzelf te blijven. Hij moet niet stoppen met het tonen van emoties op het podium.”

”Om een jongen van dertien te bekritiseren omdat hij over het podium rent nadat deze een jeugdwereldtitel heeft gewonnen, is echt complete onzin. Ik vind het juist goed dat Bennett zijn blijdschap toonde. Een paar mensen vonden hem arrogant, maar wat is daar nou mis mee. Die arrogantie valt ook reuze mee, wat hadden deze mensen anders van Eric Bristow gevonden? Hij heeft deze sport juist groot gemaakt.”

Taylor speelde dinsdagavond een demonstratiewedstrijd tegen Bennett. De jongeling wist knap tot 7-7 mee te komen met de 16-voudig wereldkampioen. Daarna bleek de oude grootmeester toch te sterk en won het duel met 10-7.

”Het is geweldig om ondanks zijn jonge leeftijd al zoveel talent bij hem te zien. Leighton is fantastisch en heeft goede mensen om zich heen. Ik had het geluk dat Bristow mij wilde sponsoren. Bennett heeft het op 13-jarige leeftijd goed voor elkaar en dat kan er voor zorgen dat hij de wereldtop haalt.”

Twitter @PhilTaylor

Foto: Twitter @PhilTaylor

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek