Cross heeft volgend jaar wel zin in Premier League Darts: ''Ik zou het dan dolgraag weer willen spelen''

Rob Cross liet begin dit jaar doorschemeren dat hij eigenlijk geen zin had om mee te doen aan de Premier League Darts. Enkele weken later, toen de line-up daadwerkelijk bekend werd, ontbrak de naam van 'Voltage' dan ook in het deelnemersveld.

"Ik heb genoten van de tijd met mijn familie vorig jaar. Heb meer genoten van de dartssport zonder de Premier League. Alleen mijn sponsors kunnen mij overtuigen om toch mee te doen, denk ik'', zo liet Cross destijds optekenen.

Op die uitspraken reageert Cross nu in gesprek met Legal Sports Books. ''Ik moet toegeven dat ik altijd heb gezegd dat ik dit jaar nodig had om mezelf weer opnieuw uit te vinden. Ik speelde goed aan het einde van vorig seizoen, maar ik twijfelde of de Premier League mij dit jaar goed zou doen, er komt veel reizen en andere dingen bij kijken. Bovendien is er druk om elke week te presteren.''

De Engelsman lijkt een goede inschatting te hebben gemaakt, want Cross maakt een sterke eerste seizoenshelft door. Zo won hij een Pro Tour-toernooi en een Euro Tour, en haalde Cross de eindstrijd van de Masters.

Met deze prestaties wordt hij alvast een kandidaat voor de volgende editie van de Premier League Darts. ''Met de manier waarop ik nu speel, zou ik dolgraag weer mee willen doen.''

"Ik ben nu weer de oude. Ik heb het gevoel dat ik beter word. Mijn concentratie is beter. Mijn spel is beter. Ik heb op dit moment een heerlijke routine. Alles wat er op dit moment op me af komt, kan ik goed aan. Volgend jaar hoop ik dat ik erin kan komen en wat schade kan aanrichten. Als ik die [Premier League-titel] kan pakken, zou dat geweldig zijn."

De oud-wereldkampioen deed van 2018 tot en met 2021 viermaal aan de Premier League Darts mee. Bij zijn eerste twee deelnames haalde Cross telkens de play-offs en in 2019 zelfs de finale. Daarna eindigde hij tweemaal op een teleurstellende negende plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties