Major verdient televisiedebuut op World Series-evenement na winst kwalificatietoernooi

Nandor Major heeft afgelopen weekend een startplek bemachtigd voor de Poland Darts Masters (7-8 juli). Zodoende gaat hij op het World Series-toernooi zijn televisiedebuut maken.

De PDC organiseert begin juli in het stijf uitverkochte COS Torwar in Warschau voor het eerst een toernooi. Het deelnemersveld bestaat uit zestien spelers, maar twee plekken waren nog open.

Één startplek werd vergeven tijdens een qualifier voor Hongaarse darters. De 31-jarige Major wist Patrik Kovacs in de finale met 5-3 te verslaan om het kwalificatietoernooi door te komen.

Major stond nog niet eerder op een groot podium, maar heeft wel al iets meer ervaring opgedaan binnen de PDC. In 2020 deed hij mee aan de Q-School, terwijl de Hongaar in 2022 één zege verwijderd was van deelname aan de Hungarian Darts Trophy.

Er is nog één startplek over voor de Poland Darts Masters. Die plek staat op zaterdag 1 juli op het spel tijdens een kwalificatietoernooi voor darters uit Polen.

Deelnemersveld Poland Darts Masters 2023

PDC-vertegenwoordigers

Michael Smith

Michael van Gerwen

Gerwyn Price

Rob Cross

Luke Humphries

Danny Noppert

Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall

Oost-Europese vertegenwoordigers

Krzysztof Ratajski

Krzysztof Kciuk

Radek Szaganski

Boris Krcmar

Karel Sedlacek

Adam Gawlas

Nandor Major

*Poolse qualifier (1 juli)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties