Gulliver blij met extra investeringen PDC in damesdarts: 'Het heeft lang geduurd, maar dit is het juiste moment'

De PDC maakte onlangs bekend dat het in juli ook een World Matchplay voor vrouwen gaat organiseren. Dit evenement vindt op zondag 24 juli plaats tijdens de reguliere World Matchplay in Blackpool.

Het deelnemersveld voor de World Matchplay voor dames bestaat uit acht speelsters. De beste acht vrouwen van de eerste twaalf toernooien op de PDC Women's Series mogen hieraan meedoen.

Trina Gulliver, tienvoudig dameswereldkampioene, heeft het initiatief positief omarmt. "Het is een geweldige kans voor ons allemaal, het wordt tijd dat er op structurele basis meer mogelijkheden komen. Het heeft lang geduurd maar de PDC heeft het opgepakt en ze geven ons iets om mee te werken en we moeten het steunen en het een kans geven'', zegt The Golden Girl tegenover Tungsten Tales.

In 2010 organiseerde de PDC een dameswereldkampioenschap, maar dat evenement duurde niet langer dan één editie. ''Ze hebben inderdaad in het verleden iets geprobeerd, maar dit is een beter moment. Fallon (Sherrock) en Lisa (Ashton) laten zien dat ze ook met de mannen meekunnen. Het is geweldig dat wij nu deze kans hebben om ons verder te ontwikkelen. Het is goed dat de PDC en Sky Sports dat inzicht nu ook hebben.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties