Recordboete Price voor gedrag tijdens Grand Slam gehalveerd na beroep

Gerwyn Price heeft met succes zijn recordboete voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts aangevochten. De boete werd in een hoger beroep bijna gehalveerd.

In een zeer verhitte finale kregen Price en Gary Anderson het meerdere malen met elkaar aan de stok. De Schot ergerde zich aan het vele gejuich van de Welshman en gaf 'The Iceman' zelfs een duw toen hij helemaal klaar was met het gedrag van zijn opponent.

De tuchtcommissie legde Price een boete op van 21.500 pond (bijna 25.000 euro, red.) en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden. 'The Iceman' had de sport volgens de DRA in diskrediet gebracht.

Hij moest achtduizend pond betalen voor zijn gedrag in de kwartfinale tegen Simon Whitlock, twaalfduizend pond voor het akkefietje met Anderson en 1500 pond voor zijn commentaar op sociale media. Ook kreeg de Welshman een waarschuwing dat hij zich in de toekomst moet gedragen.

Prominenten als Phil Taylor, Wayne Mardle en Ted Hankey spraken zich uit tegen de boete en vonden dat Price te hard gestraft werd. 'The Iceman' was het er zelf ook niet mee eens en kondigde in april zijn beroep aan.

De uitspraak van dit beroep is maandag bekendgemaakt. De tuchtcommissie verklaarde de Grand Slam-kampioen nog steeds schuldig, maar besloot hem minder hard te straffen. In de verklaring is te lezen dat de boete voor zijn gedrag in de partij tegen Whitlock is gehalveerd van achtduizend pond naar vierduizend pond. Zijn geldboete voor de ruzie met Anderson werd verminderd van twaalfduizend pond naar zesduizend pond.

In plaats van 21.500 pond moet Price nu een boete van 11.500 pond betalen. Wel krijgt de huidige nummer zeven van de wereld nog een extra rekening voor de proceskosten. Deze bedragen 2325.24 pond.

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties