"Zonder mijn vrouw was ik hier nu misschien niet meer" - Openhartige Steve West over moeilijke voorbije jaren

Steve West is klaar om er nog een keer volledig voor te gaan. Na zijn heupoperatie ziet de 49-jarige Engelsman stilaan licht aan het einde van de tunnel en denkt hij weer aan darten.

West verloor in 2022 zijn PDC Tour Card. "Ik heb me nooit gelukkiger gevoeld dan de voorbije twee jaar", verrast hij. "Ik streef dan ook geen carrière meer na op de Pro Tour, met veel van die mensen wil ik niet meer geassocieerd worden."

"Mentaal heb ik het bijzonder moeilijk gehad op de Pro Tour, ik voelde me de hele tijd ongelukkig en had ik in die periode mijn huidige vrouw niet tegengekomen, dan was ik er nu misschien niet meer. Je hebt als profspeler die constante druk om goed te presteren zodat je je rekeningen kan betalen. Dat wil ik niet meer, de laatste twee jaar heb ik voltijds gewerkt en toen heb ik (onder meer op de Modus Super Series) beter dan ooit gepresteerd omdat ik zonder enige druk speelde."

En toch is West van plan om begin volgend jaar naar Q-School te gaan. "Maar niet om een Tour Card na te jagen. Ik wil gewoon zijn welk niveau ik haal en hoe ik presteer tegenover de andere spelers. Als ik toch een Tour Card zou halen ga ik die niet opnemen."

"Zonder mijn vrouw was ik hier nu misschien niet meer" - Openhartige Steve West over moeilijke voorbije jaren
Steve West in actie

Heupoperatie

West onderging eind vorig jaar een heupoperatie. "Door een infectie heb ik wat vertraging opgelopen in het herstelproces, maar stilaan ben ik weer in staat om te darten. De dartswereld is zeker nog niet klaar met mij, door die operatie heb ik mijn carrière met een jaar of vijf kunnen rekken. Ik wil niet meer op de Pro Tour spelen, maar er zijn nog zoveel kansen daarbuiten, denk maar aan de Modus Super Series, ADC en WDF. Volgend jaar word ik bovendien 50 en kan ik op de World Seniors Darts Tour spelen, daar kijk ik echt naar uit."

"Ik voel me opnieuw gelukkig en dat is het belangrijkste. Bovendien hebben een aantal mensen me te vroeg afgeschreven, hun ongelijk wil ik graag nog een keer bewijzen", besluit West.

Lees meer over:
PDC Steve West Q-School WSDT MODUS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties