Hedman niet bang voor gevreesde Manley: 'Ik zal mij niet storen aan zijn mentale spelletjes'

Deta Hedman is één van de drie dames op het senioren-WK, dat deze week in Circus Tavern wordt gespeeld. De geboren Jamaicaanse is de eerste vrouw in actie komt, want ze speelt op de openingsavond tegen Peter Manley.

''Ik ben er de afgelopen tijd niet erg veel mee bezig geweest, maar ik kijk er wel naar uit. Het is leuk om hier te zijn'', zegt Hedman in een vooruitblik met Live Darts. ''Veel van de deelnemers, zoals John Lowe, Bob Anderson en Paul Lim, heb ik al een hele lange tijd niet meer gezien. Wellicht is dat ook waarom we dit een seniorentoernooi noemen'', grapt de 62-jarige Hedman.

Manley is dus de eerste tegenstander van Hedman. Vroeger was Manley een gevreesde tegenstander omdat hij bekend stond om zijn mentale spelletjes tijdens wedstrijden.

''Dat maakt me helemaal niks uit'', stelt de drievoudig Lakeside-finaliste. ''Hij mag z'n mentale spelletjes voeren van mij, het zal mij niet storen. Ik ga gewoon het podium op en dan ben ik alleen bezig met het neerzetten van een goede wedstrijd.''

De winnaar van de ontmoeting speelt in de tweede ronde tegen topfavoriet en 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. ''Dat zou een enorme eer zijn. Ik heb pas één keer tegen hem gespeeld, dat was tijdens een demonstratiewedstrijd, toen won ik.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties