Kist grijpt net naast weektitel in MODUS Super Series; andere Nederlander laat zich ook goed zien met halvefinaleplaats

Colin Osborne heeft zich afgelopen zaterdag in Portsmouth tot weekwinnaar gekroond tijdens de vierde speelweek van de MODUS Super Series. Christian Kist eindigde op de tweede plaats, terwijl een andere Nederlander zich ook goed liet zien.

De beste zes spelers van de eerste vijf speeldagen troffen elkaar zaterdag verdeeld over twee poules tijdens de finaledag van de speelweek.

Osborne zat in Groep A met Christian Kist en Peter Hudson. In de groepsfase wist Kist van Osborne te winnen, en ook Hudson werd verslagen. Osborne won het onderlinge duel met Hudson nipt met 4-3 en ging daardoor als nummer twee verder.

In de andere poule slaagde Martijn Dragt erin om overwinningen te boeken op Ryan Furness en Scott Baker, terwijl Furness in deze groep als nummer twee doorging in het toernooi.

Kist rekende daarna af met Furness (4-3) in de eerste halve finale, terwijl Osborne met een 4-2 zege op Dragt een Nederlandse finale voorkwam. In de finale kreeg Kist drie matchdarts om de weektitel te pakken, maar 'The Lipstick' kon deze kansen niet verzilveren. Daarna ging de eindzege naar 'Ozzy', die hiermee 5000 pond verdiende en een plek bemachtigde voor de 'Champions Week' van de MODUS Super Series.

Een MODUS Super Series-cyclus bestaat uit dertien weken. Elke week wordt er een nieuwe competitie afgewerkt waarbij er een weekwinnaar uit de bus komt. De twaalf weekwinnaars strijden in de dertiende speelweek om de eindzege in de cyclus. Deze eindwinnaar sleept de absolute hoofdprijs van 20.000 pond in de wacht.

MODUS Super Series - Week 4

Zaterdag 3 juni

Groep A

Christian Kist 4-2 Peter Hudson

Peter Hudson 3-4 Colin Osborne

Colin Osborne 2-4 Christian Kist

Groep B

Martijn Dragt 4-3 Ryan Furness

Ryan Furness 4-3 Scott Baker

Scott Baker 3-4 Martijn Dragt

Halve finale

Christian Kist 4-3 Ryan Furness

Martijn Dragt 2-4 Colin Osborne

Finale

Christian Kist 3-4 Colin Osborne

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties