Michael Smith denkt dat niemand ooit zal tippen aan zijn super-leg: ''Ik zie dat nooit meer gebeuren''

Het werd één van de meest iconische momenten ooit in de dartssport, de negendarter van Michael Smith tijdens de finale van het WK Darts eerder dit jaar tegen Michael van Gerwen.

Van Gerwen benaderde de perfectie, terwijl Smith vervolgens wel een perfecte leg wist af te leveren. Van Gerwen gooide 180 en 177 in zijn eerste twee beurten, Smith zette daar tweemaal 180 tegenover.

Vervolgens mocht de Nederlander als eerste een poging wagen om te finishen. Van Gerwen vond nog twee triples, maar miste vervolgens de dubbel 12. Smith lukte het daarna wel om 141 uit te gooien en zorgde daarmee voor een legendarische negendarter.

Beelden van de negendarter gingen viraal over alle social media platformen. Op de kanalen van de PDC zijn de beelden van de negendarter te zien. Bijna drie miljoen mensen hebben de video gezien op YouTube, liefst 25 miljoen op Twitter, bijna vier miljoen mensen via Facebook en ook nog eens bijna vier miljoen mensen via Instagram.

''Alleen al door die negen pijlen is de sport veel globaler geworden'', zegt Smith daarover in een interview met news.com.au. Er werd ontzettend veel naar gekeken en over gesproken. Ik was bijvoorbeeld de eerste darter ooit die mocht aanschuiven bij BBC Breakfast. Het was krankzinnig.''

De 32-jarige Engelsman verwacht niet dat zijn kunststukje ooit nog voorkomt. ''Ik zie dat nooit meer gebeuren. Een speler die eerst de dubbel 12 mist, en vervolgens de andere speler die hem wel gooit. Dat is perfectie. Als Michael die dubbel 12 had geraakt, had ik nooit een kans gekregen om aan te leggen. Misschien dat er ooit nog eens vier keer 180 wordt gegooid in een leg, maar hetzelfde eindresultaat zie ik niet meer gebeuren.''

Na het gooien van de negendarter zou Smith even later ook de wereldtitel pakken. De huidige nummer één van de wereld is vastbesloten om daar nog enkele wereldtitels aan toe te voegen.

''Ik heb eigenlijk altijd gezegd dat ik niet hebzuchtig moet zijn. Maar nu ik er eenmaal één heb, wil ik er graag meer in bezit krijgen. Daar heb ik nog tijd genoeg voor. Mensen herinneren alleen de spelers die meerdere wereldtitels hebben gewonnen. Als je er drie of vier hebt, dan laat je een goede erfenis achter.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties