Penhall maakt debuut op WK Darts na dominantie op het DPA circuit

Afgelopen weekend werden er enkele toernooien in het kader van de DartPlayers Australia ProTour 2023 gespeeld. Darren Penhall wist met meerdere titels zijn debuut op het PDC World Darts Championship af te dwingen.

Op 16 en 17 september werden de laatste vier toernooien van de DPA ProTour 2023 gespeeld in Warilla. De toernooien, die werden gespeeld in de Warilla Bowls and Recreation Club, waren de nummers 22, 23, 24 en 25 op de kalender van de DPA Pro Tour. Penhall wist zijn koppositie op de DPA Order of Merit te verstevigen door toernooien 22 & 24 te winnen. Hij won in deze finales van respectievelijk Jeremy Fagg en Mal Cuming. De overige twee toernooien werden beiden gewonnen door Jeremy Fagg, die in beide finales Penhall moest verslaan.

Het DPA circuit werd dit volledig gedomineerd door Penhall die in een totaal van 25 toernooien 18 finales wist te halen en 13 titels wist te pakken. Als de nummer 1 van de DPA Order of Merit mag Penhall deelnemen aan het WK Darts in december.

Naast Penhall mag ook de winnaar van de DPA Oceanic Masters afreizen naar het Alexandra Palace. Dit toernooi zal van 20 tot en met 22 oktober plaatsvinden in de Warilla Bowls and Recreation Club.