Richard Veenstra onderschat WK-tegenstander zeker niet: "Richting de 100 gemiddeld zal nodig zijn"

Richard Veenstra maakt dit jaar zijn debuut op het WK Darts. De 42-jarige Nederlander neemt het in de openingsronde op tegen de Nieuw-Zeelander Ben Robb.

Veenstra weet nog weinig van zijn tegenstander. "Ik heb wel eens van hem gehoord en hem enkele keren zien spelen, maar goed ken ik hem niet. Dat hoeft ook niet, ik ga gewoon van eigen sterkte uit en dan zien we wel", zegt Veenstra tegenover Viaplay.

Commentator Jacques Nieuwlaat zag Robb onlangs nog in actie komen op de WDF World Cup. "Hij is de beste speler van Nieuw-Zeeland en valt zeker niet te onderschatten. Op de World Cup won hij het koppeltoernooi aan de zijde van Haupai Puha. Beide heren haalde een heel goed niveau en toonden tot wat ze in staat zijn. Toch denk ik dat Richard deze wedstrijd moet kunnen winnen. Robb gooit ook aan een hoog tempo en dat ligt Richard wel, het zal een snelle wedstrijd worden."

Van onderschatting zal sowieso geen sprake zijn bij Veenstra. "Iedereen die op het WK staat heeft zijn of haar plaatsje meer dan verdiend. Ze kunnen allemaal een pijltje gooien. Ik moet zelf proberen richting de honderd gemiddeld te gaan en dan heb ik zeker een kans om een aantal rondes te overleven", zegt 'Flyers'.

Veenstra kwam eerder al zesmaal in actie op het WK van de BDO/WDF. Zowel in 2016 en 2022 bereikte hij daar de halve finales. De Ossenzijlenaar veroverde pas begin dit jaar een PDC Tour Card en heeft er een uitstekend debuutjaar opzitten bij de PDC. Inmiddels is hij al opgeklommen naar de 79e plaats op de wereldranglijst en een goede prestatie op het WK kan hem zelfs richting de top 64 loodsen.

Als Veenstra de eerste ronde overleeft, mag hij het in de tweede ronde opnemen tegen de als 31e geplaatste Belg Kim Huybrechts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties