Ronny Huybrechts na vier jaar afwezigheid terug op Pro Tour: "Euforisch, maar anderzijds heb ik nog niets"

Ronny Huybrechts veroverde vorige week op Q-School een Tour Card voor de komende twee jaar. 'The Rebel' verraste daarmee ook zichzelf.

Huybrechts heeft een dubbel gevoel bij het veroveren van een Tour Card. “Ik ben aan de ene kant wel wat euforisch. Het is toch een prestatie om er op deze leeftijd opnieuw bij te zijn. Maar aan de andere kant: je hebt nog niks, hé. Ik mag wel meedoen, maar dat is geen garantie op succes. Ik heb dus een dubbel gevoel, maar op een positieve manier. Ik ben echt wel fier op mezelf. Of het verwacht was? Ja en nee. Het niveau stijgt enorm en overal. De laatste maanden ben ik meer gaan trainen en kwam de goesting terug. In december won ik een paar toernooien, en geen kleintjes, waardoor het vertrouwen er terug was", zegt Huybrechts tegenover Het Nieuwsblad.

De 57-jarige Belg veroverde tien jaar geleden voor het eerst een Tour Card. “Op het laatste (in 2019, red.) was het toen wat te veel. Het constante gereis en het werken tussendoor… Op den duur was de motivatie om te trainen ook wat weg, niet onlogisch als je constant klopt krijgt van die gasten. Dan ga je na verloop van tijd met tegenzin naar toernooien en zakt je zelfvertrouwen. Het klopt dat ik vorig jaar nog zei dat ik te oud ben geworden, maar ik wilde het nog één keer proberen. Ik wilde nog eens zot doen. Mijn vrouw zei het ook: ga er nog eens voor. En het is wonderwel gelukt.”

Hel

Huybrechts' landgenoot Mike De Decker bestempelde Q-School als een hel. “Ja, dat is echt wel een hel”, aldus Huybrechts. “Zeven dagen aan een stuk loop je op de toppen van je tenen. Je kan misschien één dag eens minder presteren, maar dat is het. Voor de rest is het pure focus. Het zijn ook lange dagen. Je begint vroeg in de ochtend en als je ver geraakt, is het al snel avond. Ik haalde in de finalefase meteen de finale, maar de dag erop verloor ik meteen. Niet scherp genoeg hé en we zijn al niet de grootste sportmannen. (lacht) Ik ga op m’n 57ste niet meer naar de fitness of regelmatig lopen. Daar ga ik wel wat aan doen. Het gaat gezonde voeding zijn de komende maanden en op tijd in m’n bed kruipen. Dat moet je doen als je wil presteren aan de top, vraag maar aan Kim. Je moet mentaal én fysiek in orde zijn.”

Naast het darten heeft Huybrechts nog een voltijdse dagtaak als magazijnier. “Het is in de eerste plaats mijn doel om het twee jaar vol te houden”, klinkt het. “Dan moet ik wel vrijaf krijgen van mijn baas, dus we zijn hier bezig met de kalender te analyseren. Ik wil sowieso blijven werken, want ik heb nog niks verdiend, hé. Als ik nu zou stoppen en het wordt niks, ga dan maar eens werk zoeken op mijn leeftijd.”

Samen reizen

Ronny Huybrechts is de komende twee jaar dus weer samen met zijn broer Kim op de Pro Tour actief. "Hij is superfier en heel blij voor mij”, klinkt het. “We kunnen nu weer samen reizen naar toernooien. Samen slapen? Nee, dat niet. Kim heeft last van slaapapneu en wil daar anderen niet mee lastigvallen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties