VERGETEN DARTERS: Denis Ovens kreeg de weinig eervolle bijnaam 'The Nearly Man'

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Engelsman Denis Ovens.

Denis Ovens werd geboren op 1 juli 1957 in het Engelse Enfield. In 1994 debuteerde hij op het BDO-circuit en vijf jaar later won hij met de Scottish Open zijn eerste grote titel. Later dat jaar bereikte hij ook de kwartfinales op de Winmau World Masters, waar hij met 3-2 verloor van Mervyn King.

Eerste WK

In 2000 mocht Ovens, die de bijnaam 'The Heat' kreeg opgekleefd, voor het eerst aantreden op het BDO-WK. In de openingsronde moest hij echter met 3-1 het onderspit delven tegen Bobby George. Het was meteen het laatste optreden van Ovens op een BDO-WK, later dat jaar maakte hij immers de overstap naar de PDC.

Bij zijn eerste vier optredens op het PDC-WK geraakte hij nooit verder dan de derde ronde. Daar kwam echter verandering in toen hij in 2005 na overwinningen tegen Mark Holden en Roland Scholten in de kwartfinales met 5-3 het onderspit moest delven tegen de latere finalist Mark Dudbridge. Nadien nam Ovens nog achtmaal deel aan het PDC-WK, maar kwam nooit nog verder dan de tweede ronde.

The Heat werd The Nearly Man

Doordat hij er op verschillende tv-toernooien in de tweede ronde uitging kreeg Ovens als nieuwe bijnaam 'The Nearly Man' opgekleefd. Al was dat misschien niet helemaal terecht aangezien hij toch nog wat mooie resultaten wist neer te zetten. Zo bereikte hij tussen 2010 en 2012 maar liefst driemaal opeenvolgend de halve finales van het UK Open. Tweemaal was Phil Taylor daarin te sterk, eenmaal verloor hij van Wes Newton.

Ovens had op het einde van zijn carrière regelmatig af te rekenen met blessures en zette in 2015 op 58-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Nadien kwam hij toch nog eenmaal in actie op een groot toernooi. Op de Swedish Classic ging hij er bij de laatste 32 uit tegen Willem Mandigers. Sindsdien geniet Ovens van zijn welverdiend dartspensioen.

Lees meer over:
PDC vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties