White won al dertien PDC-rankingtoernooien: 'Maar mijn kwartfinale op het WK 2014 schat ik hoger in'

Ian White wordt al jarenlang gesponsord door dartsfabrikant Unicorn. Op hun youtube-kanaal leren we de 52-jarige Engelsman beter kennen.

White draait als sinds 2010 mee in de PDC. Inmiddels is hij wel afgezakt naar de dertigste plaats op de wereldranglijst. "Na Covid heb ik het moeilijk om mijn beste vorm opnieuw te vinden. Zeker dit jaar loopt het niet zoals ik zou willen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat ik binnenkort weer toernooien ga winnen."

WK-kwartfinale

Diamond won in zijn carrière al tien Players Championships en drie toernooien op de European Tour. "Maar mijn kwartfinale op het PDC-WK 2014 (waar hij met 5-4 verloor van Simon Whitlock) schat ik misschien nog wel hoger in, dat is het toch het belangrijkste toernooi van het jaar en iedereen wil er top zijn."

White geniet van het leven als dartsprofessional. "Vroeger had ik een gewone dagtaak en als je dan prof kan worden in de sport die je het liefst doet is dat geweldig. Op de Pro Tour vermaken we ons ook naast de wedstrijden, zo is het altijd lachen geblazen met onder meer Gary Anderson, Michael Smith en Adrian Lewis. Op de Players Championships zitten we altijd aan dezelfde tafel en halen we de hele tijd grapjes met elkaar uit."

Taylor

"Ik had vroeger niet echt een rolmodel in de dartssport", vervolgt White. "Al wou ik in de lokale pub wel altijd hetzelfde doen als Phil Taylor op tv-toernooien deed. Dat lukte uiteraard niet vaak (lacht). Toen ik de eerste keer tegen hem moest spelen had ik wel de nodige stress, maar uiteindelijk word je dat gewoon."

Lees meer over:
PDC Ian White

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties