VERGETEN DARTERS: Graham Hunt was de eerste Australiër die een major won

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Australiër Graham Hunt, die kende zijn moment van opperste glorie op de Winmau World Masters 1997.

Graham Hunt werd op 7 december 1953 geboren in het Australische Perth. In 1997 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met hem op het BDO-WK. Tegen Mervyn King moest hij echter al in de eerste ronde het onderspit delven met 3-1.

Winmau World Masters

Later dat jaar maakte Hunt opnieuw de oversteek naar Engeland om in het Londense Paragon Hotel de Winmau World Masters te betwisten. Hunt trof het niet met de loting want in de eerste ronde moest hij het opnemen tegen Erik Clarys, drie jaar eerder nog winnaar van de Winmau World Masters. Hunt bleek echter te sterk voor Clarys en een ronde later nam hij ook revanche op Mervyn King voor zijn WK-nederlaag eerder dat jaar. Uiteindelijk zou 'Hunty' helemaal doorstoten naar de finale. Het werd een bijzonder spannende finale waarbij Hunt uiteindelijk met 3-2 te sterk was voor Ronnie Baxter. Het was tevens de allereerste keer dat een Australiër een major wist te winnen.

Een jaar later kwam Hunt zijn titel niet verdedigen maar won hij wel de Australian Masters. In 1999 was hij er voor de tweede keer bij op het BDO-WK. Hij startte in de Lakeside Country Club als vierde reekshoofd en versloeg in de eerste ronde de Engelsman Andy Jenkins met 3-1. In de tweede ronde bleek Martin Adams met dezelfde cijfers te sterk voor Hunt.

In 2000 was de Australiër een laatste keer van de partij op het BDO-WK. Veel eer was er voor hem echter niet te rapen want in de openingsronde liep het meteen mis tegen Steve Beaton. In 2002 keerde hij voor het laatst terug naar de Winmau World Masters, maar verder dan de laatste 64 kwam hij ditmaal niet.

Korte comeback

Hunt speelde de jaren nadien nog enkele toernooien in Oceanië maar verdween nadien van het voorplan. In 2017 maakte hij op 64-jarige leeftijd nog een korte comeback, verder dan enkele kwartfinaleplaatsen op lokale toernooien kwam hij echter niet. In 2019 nam hij definitief afscheid van de dartssport.

Lees meer over:
BDO vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties