Henderson vol vertrouwen: 'Zie geen enkele reden waarom we niet opnieuw wereldkampioen kunnen worden'

Titelverdediger Schotland blijft op koers voor een nieuwe eindzege op de World Cup of Darts. Peter Wright en John Henderson versloegen in de openingsronde Hong Kong met 5-1.

"We wisten niet goed wat te verwachten van Hong Kong, maar dit was een gevaarlijke tegenstander, ze speelden immers heel goed. De ervaring van Peter heeft ons er vanavond doorheen gesleurd", zegt Henderson tegenover Sky Sports.

Schotland won vorig jaar de World Cup of Darts; 'En ik zie geen enkele reden waarom we niet opnieuw wereldkampioen kunnen worden. Ik speel hier met de beste speler ter wereld, dat alleen al geeft bijzonder veel vertrouwen", aldus Henderson.

Geen Asian Tour

Ook Wright was best tevreden. "Er was de voorbije jaren vanwege de pandemie geen Asian Tour. Daardoor hebben deze spelers weinig wedstrijdritme, maar ze toonden vanavond dat ze veel kwaliteit hebben. Dit was absoluut geen makkelijke wedstrijd, maar we hebben ze gelukkig wel tot een goed einde gebracht."

Schotland treft in de tweede ronde Portugal, dat dit jaar aantreedt met José de Sousa en Vitor Jeronimo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties