Duitsland ontsnapt aan snelle exit op World Cup of Darts: 'Er was veel druk, want je wil natuurlijk winnen voor de fans'

Duitsland moest donderdagavond alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de tweede ronde op de World Cup of Darts voor eigen publiek in Frankfurt.

Het Duitse duo Gabriel Clemens en Martin Schindler hadden een beslissende leg nodig om de Spanjaarden Jose Justicia en Tony Martinez van zich af te houden. Clemens zorgde voor de bevrijding door met de laatste pijl in zijn hand zijn matchdart te benutten.

''Ik heb hier geen woorden voor. Dit is geweldig. Ik ben ontzettend blij'', zei Clemens na afloop. Opvallend genoeg was 'The German Giant' overigens de tweede man in het Duitse team, ondanks dat hij 21 plekken hoger staat dan Schindler op de wereldranglijst.

Clemens gaf vervolgens aan dat het spelen in eigen land voor extra druk zorgt. ''Want je wil natuurlijk winnen voor de fans. Ik hoop dat het zaterdag (in de tweede ronde tegen Denemarken) helemaal uitverkocht is. Hopelijk spelen we dan opnieuw een geweldige wedstrijd.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties