Van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli wordt de 25ste editie van de World Matchplay gespeeld. Het zomertoernooi wordt traditiegetrouw in de Winter Gardens Blackpool afgewerkt.

Dartsnieuws.com heeft een overzicht gemaakt met alle informatie over de World Matchplay die je nodig hebt om het toernooi optimaal te volgen.

Loting & speelschema

Er beginnen vijf Nederlanders aan de 25ste editie van de World Matchplay. Twee Nederlanders komen zaterdagavond meteen in actie, de overige drie Nederlandse spelers zijn verdeeld over de resterende eerste rondesessies. Bekijk hier de loting en het speelschema.

Prijzengeld

Op de World Matchplay 2018 wordt in totaal 500.000 pond aan prijzengeld uitgekeerd. Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld per ronde.

Format

Eerste ronde – Best of 19 legs
Tweede ronde – Best of 21 legs
Kwartfinale – Best of 31 legs
Halve finale – Best of 33 legs
Finale – Best of 35 legs

*Een wedstrijd moet met twee legs verschil gewonnen worden, tot een maximum van vijf toegevoegde legs alvorens de zesde extra leg de beslissing brengt. Voorbeeld: Wanneer het in de eerste ronde (best of 19 legs) 12-12 staat, brengt de 25ste leg uiteindelijk de beslissing.

World Matchplay-spel

Via de website van Zweeler kan je meedoen met het World Matchplay-spel. Je krijgt 53 miljoen euro budget om acht darters te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen op dit toernooi. Via deze link vind je meer informatie over dit spel. Meedoen kan tot zaterdag 21 juli 2018 om 20:15 uur.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC